Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 669

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 674

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 687

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 692

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 697
2014 Idestrup & Omegns LokalRåd (IOLR) Nytårs hilsen - Idestrup & Omegns LokalRåd
Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 102015
 

Lokalrådet ønsker at give jer en lille Nytårs hilsen med en orientering om hvad året 2014 bragte, og hvad vi gerne vil arbejde videre med i det nye år:

  1. Fremskaffelse af penge til en total renovering af Idestrup Ungdomsklubs (IUK), Den Gamle Brugs fra 1911, med henblik på at beholde og fremtidssikre ungdomsklubtilbuddet i Idestrup.
  2. Idestrup Late Night
  3. SPORTEREN
  4. www.ideportal.net fungerer i princippet på samme måde som OK benzin
  5. IOLR’s generalforsamling mandag den 23.februar, læs for kommende begivenheder til sidst.

Ad 1. Fremskaffelse af penge til en total renovering af Idestrup Ungdomsklubs (IUK), Den Gamle Brugs fra 1911.
Det lykkedes endelig i 2014 at få total finansiering til det projekt, som lokalrådet har arbejdet på siden 2011, Borgerdrevet markedsføring af Idestrup og omegn som bosætningsområde, hvor det lykkedes os at få bevilget 250.000 kr. til en intensiv markedsføring af Idestrup og omegn. Derudover omfattede pro- jektet opsætning af elektroniske infotavler, velkomstpakker, tiltrækning af fibernet, hjemmeside m.m. Men det krævede også, at vi selv kunne lægge mindst 250.000 kr. ud selv, hvilket ikke har vist sig at være muligt.

Lokalrådet vil derfor her i 2015 søge om at få omdefineret pengene, så de kan indgå i den ansøgning, som vi har fremsendt til Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter, om en total-renovering af IUK’s byg- ning. Denne ansøgning er vedhæftet nytårshilsenen, og forklarer, hvordan en sådan renovering kan igangsættes, og hvordan midlerne kan fremskaffes. Se mere på www.iolr.dk

Lokalrådet har indsendt projektet til Realdania og det ligger nu på deres hjemmeside. Vi søger 1 mio.kr. til renoveringen af huset i regi af den kampagne, som hedder ”Underværker”. Underværker er en kam- pagne, der støtter bygning arvens ildsjæle i at gøre deres idéer til virkelighed. For at komme i betragt- ning skal vi indsamle mindst 200 likes (det vil sige klik ved vores projekt på Underværkers hjemmeside). Sidste frist for at gå ind og støtte projektet er den 27.januar 2015 kl. 12.

Vi opfordrer ALLE til at gå ind og klikke ”like” på dette link: www.undervaerker.dk/projekter/ungdommenshjborgiidestrup

Læs mere om kampagnen på www.undervaerker.dk og se videoen på 11⁄2 minut og følg med på https://www.facebook.com/undervaerker
Medio marts er der et bedømmelses udvalg i Underværker, der skal godkende vores projekt, og falder det ud til vores lokalområdes fordel, har vi 1.000.000 kr. at gøre godt med.

Hvis projektet ikke bliver godkendt af Realdania, så vil Guldborgsund Kommune arbejde for at rive huset ned (selv om Idestrup og Omegns beboerforening, IOG, har løbet kommunen for døren i mange år for vedligeholdelse), hvilket vil betyde, at ungdomsklubben ikke umiddelbart har noget sted at være. Der vil under alle omstændigheder være en midlertidig genhusning af ungdomsklubben nede i B 1938’s klubhus fra sommeren 2015, når ungdomsskolebestyrelsen godkender.

Hvis og når renovering både udvendig og indvendig er overstået, opstår der nye muligheder for ”Den Gamle Brugs” med genindflytning for ungdomsklubben og med nye rum, lokaler til små virksomheder og måske velkomstcenter til lokalrådet byder der sig nye muligheder i centrummet af Idestrup.

Læs mere om planerne i projektbeskrivelsen.
Fra Lokalrådets side ønsker vi en bevarelse af den kulturelle arv, som den ”Den Gamle Brugs” er og unik i centrummet af Idestrups bybillede sammen med kirken m.m. for at bevare mangfoldigheden, nærmiljøet og et smukt bybillede til gavn for bosætning (hvad er København værd uden historiske bygninger?).

Ad 2. Idestrup Late Night (ILN), som jeg skrev i sidste års nytårshilsen, er et fantastisk vindue for Ide’strupperne/Sydfalster til at provomere området med husstandsavis til alle på Lolland Falster fulgt op med radiospot fra Sydhavsøerne. Det lykkedes, men ikke gratis hverken for ildsjæle og annoncører.

Det gik rigtigt godt mange steder med aktiviteterne, som hver især kan berette om til generalforsamlin- gen. Dem der var forhindret i at deltage til ILN sidste gang, er velkomne til at byde ind.

ILN holdt møde i begyndelsen af året for planlægning af ILN.
Det blev besluttet at flyttet fra sidst i juli til første fredag i juli, det gælder også i 2015.

Der blev udgivet et hæderligt indlæg i Ugeavisen, der udkom hele Sydsjælland og Lolland Falster til samtlige huse, sommerhuse og virksomheder, fulgt op med radiospot fra Sydhavsøerne. Det lykkedes og var rigtig fin reklame for vores område, der bliver lagt mærke til os.

IOLR brugte meget tid på indlæg i Ugeavisen, men også på at få et loppemarked/kræmmer marked op at stå i vores område, det lykkedes ikke, hverken ved Blæksprutten, Coma eller græsset foran Idestrup EL, selv om vi havde udarbejdet forskellige tilbud, for at supplere hinanden og tiltrække flere boder.

Vores lokale beboere og virksomheder deltog aktivt, men mange flere ønskes og der er plads til alle.
Vi hængte mange opslag op, delte mange sedler ud og besøgte mange på vores vej, for at få flere med, fulgt op med presse meddelelser.
Lokalrådet kan ikke mestre dette til næste år i 2015, uden hjælp, hvis der ønskes flere boder.
Lokalrådet ønsker også hjælp til sponsering af musik i 2015.
Der vil lige som sidste år blive holdt et planlægningsmøde, men som punkt under generalforsamlingen og hvis ekstra planlægningsmøde kræves efter generalforsamling, bliver der indkaldt til møde.

Ad 3. SPORTEREN vores idrætsplads bag Idestrup Hallen og Idestrup Privatskole blev nomineret blandt 36 andre projekter i Region Sjælland og vandt afstemningen og 100.000 kr.

Desværre vandt SPORTEREN ikke afstemningen blandt de 9 Regioner og hermed retten til at komme med til DR’s show, SPORT 2014, lørdag den 10.januar 2015 i Boxen, desværre, fordi sikke en branding af os i Idestrup og Sydhavsøerne. Se http://www.danskernesidrætspris.dk/stem/region/Sj%C3%A6lland Personligt var jeg hele vejen rundt til beboer foreningerne på Femø, Fejø og Askø.

Ad 4. gør brug af linket www.ideportal.net når i handler på internettet, dem der gør det, støtter SPOR- TEREN og Den Gamle Brugs, hver gang i handler igennem linket. Ved hver handel falder der et lille beløb af til vores projekter, fungerer princippet ligesom hvis man er tilmeldt OK og tanker benzin.

Der er 3 forskellige medlemskaber: gratis – Premium – VIP, hvor man kan købe rejser (fly, hotel. Bil etc.), handle i net butikker (måske din net butik er med) og meget mere.

Klik på ”Værktøjer” yderst til højre og Download Toolbar og se hvilke beløb du får tilbage/Cash back samtidig med at du støtter SPORTEREN og Den Gamle brugs. Læs mere på siden og se mulighederne.

Ad 5. Kalenderen 2015:

  • Tirsdag den 27.januar: Sidste frist for at klikke ”like” (støtte) til vores projekt på Underværkers hjemmeside, www.undervaerker.dk .
  • Mandag den 23.februar kl. 19.00: IOLR’s general forsamling med Idestrup Late Night i Idestrup forsamlingshus.
  • Medio marts besked fra bedømmelses udvalget fra Underværker.
  • Fredag den 3.juli: Afvikles Idestrup Late Night

Godt Nytår til alle og håber alle er kommet godt ind i det ny år og fortsat godt samarbejde.
På lokal rådets vegne fra
Frode Vest Hansen og Preben Løj

IOLR

 Posted by at 21:18