Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 669

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 674

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 687

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 692

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 697
FAQ - Fibernet i Idestrup og omegn - Idestrup & Omegns LokalRåd
Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
nov 082015
 

IOLR får mange spørgsmål omkring projektet for at få etableret Fibernet i Idestrup og omegn, så vi har lavet en FAQ til de spørgsmål vi hører igen og igen.

FAQ – ofte stillede spørgsmål

Q: Hvorfor arbejder IOLR på at etablere Fibernet i Idestrup og omegn?
A: Idestrup & Omegns LokalRåd (IOLR) er overbevist om, at Fibernet er et af de vigtigste områder at satse på i forhold til f.eks. hussalg og bosætning i området, samt livskvalitet for borgerne. Det gælder om at fremtidssikre lokalområdet.

Q: Hvorfor er det en god ide at vi i Idestrup og omegn får Fibernet?
A: Internet via kobberkabler kan ganske enkelt ikke længere følge med udviklingen og rykker vi ikke nu og arbejder aktivt for at få Fibernet til Idestrup så frygter vi, at Idestrup bliver en del af det digitale og infrastruktur mæssige B-hold og det vil have negative følger for byens nuværende borgere og virksomheder og samtidig være et væsentligt negativt element i den fremtidige fra- og tilflytning til byen.

Ejendomsmæglere i Nykøbing vurder, at Fibernet til boligen vil betyde en stigning på ca. 50.000 kr. i forhold til en vurdering af salgsprisen og samtidig melder de, at boligen vil være lettere at sælge.

Fibernet er med til at fremtidssikre din bolig – og bidrager dermed positivt til værdien af den. Høj bredbåndshastighed er et vigtigt parameter for mange, som er på udkig efter en ny bolig, så derfor kan du se fibernet som en opgradering af hele din bolig.

Med Fibernet får du hastighedsgaranti på din internetforbindelse. Det er en garanti, som sikrer, at du – som minimum – altid får den bestilte hastighed på dit internet. Og den garanti gælder også selvom du bruger forbindelsen til at se tv samtidig.

En af fibernettets største fordele er den høje kapacitet, der giver nærmest ubegrænsede muligheder. Og med fibernet, kan hele familien derfor både være på nettet og se fjernsyn på samme tid – uden at det går udover oplevelsen og hastigheden.

Fibernet fra Fibia er af de danske internetkunder igen i år blevet kåret som Danmarks bedste bredbånd – det er fjerde år i træk.

Udbydere på den gamle kobber teknologi sælger deres hastigheder som ”Op til” men lever typisk en lavere hastighed, som nemt kan være mere end 30% langsommere end det man faktisk betaler for.

Q: Har jeg ikke fibernet i dag?
A: Nej, alle private boliger i Idestrup har i dag internet via den efterhånden flere hundrede år gamle kobber teknologi.

Q: Hvad koster det at blive tilsluttet Fibernet?
A: Det er faktisk ikke så dyrt. IOLR har sammen med Fibia lavet en pakke som alle kan tilmelde sig hvor de maksimalt binder sig for en 6 måneders periode. Prisen er kun 1.394,- for tilslutning til Fibernet (1 x 500 kr.) og hurtigt internet i 6 måneder (6 x 149 kr.). Ønsker man at fortsætte som kunde hos Fibia, så vil prisen efter de første 6 måneder være 1.314 kr. for efterfølgende 6 måneder (6 x 219 kr.). Ovennævnte pris er for en 15/15 Mbit forbindelse.

Nuværende listepriser for forskellige hastigheder:
15/15 Mbit/s – 219,- pr. md.
50/50 Mbit/s – 279,- pr. md.
75/75 Mbit/s – 339,- pr. md.
100/100 Mbit/s – 399,- pr. md.
250/250 Mbit/s – 499,- pr. md.
500/500 Mbit/s – 999 pr. md.
Waoo! Fritid – 50/50 Mbit/s – 199,- pr. md.

Prisforskellen i forhold til jeres nuværende internetforbindelse er derfor meget lille eller måske endog lidt billigere.

Sammenligner vi bredbånd fra TDC, så sælger TDC  20/2 bredbånd for mindstepris i 6 mdr. 1.952,- (TDC garanter hastighed for 68% af husstande i Danmark – altså hvis man bor tæt på centralen. Mange huse på landet oplever langt lavere hastighed).

Fibia 15/15 Fibernet mindstepris i 6 mdr. 1.394,-  (Fibia giver garanti på hastighed).

Q: Hvis jeg tilmelder min husstand, hvornår skal jeg så betale for tilmeldingen?
A: Efter fristen for tilmelding er udløbet, så tæller Fibia alle tilmeldinger op og lykkedes det at få min. 371 tilmeldinger, så bekræfter Fibia jeres tilmelding og de begynder at planlægge hele projektet. I skal først betale når og hvis I bliver tilsluttet Fibernet. Se spørgsmål ”Hvis vi får 371 eller flere tilmeldinger, hvornår starter Fibia så med at grave Fibernet ned?” længere nede.

Q: Hurtigt og stabilt internet, er det ikke kun vigtigt for de unge?
A: Hurtigt og stabilt internet er vigtigt for alle – ældre som unge. Internet via Fiber giver hurtigere og mere stabilt internet, hvilket f.eks. er meget vigtigt i forbindelse med telemedicin og borgerservice, men det vil også give nye muligheder indenfor f.eks. streaming af film og spil på internettet.

Q: Hvor mange kræver det at der tilslutter sig før Fibia starter på etablering af Fibernet i Idestrup?
A: Fibia har regnet på opgaven og sammen med IOLR kortlagt et område som dækker Idestrup og omegn med i alt 742 husstande og for at økonomien skal hænge sammen, så kræver det, at min. 50% af disse husstande (371) vælger at blive tilsluttet det nye Fibernet.

Q: Kan jeg ikke bare vente med at tilmelde mig senere når Fibernet er etableret?
A: Er der for mange husstande som tænker, at de altid senere kan blive tilsluttet Fibernet, så bliver projektet IKKE til noget og Idestrup vil så ikke få Fibernet. Skulle det ske, så må Idestrup indstille sig på, at udviklingen i hastig fart kører forbi vores område og at chancen for at etablere Fibernet senere måske først vil vise sig igen om 10+ år.

Q: Skal man også have TV gennem Fibia eller Waoo!?
A: Der er intet krav om at man flytter TV med over til Fibia og man kan derfor fortsætte med at have TV som i dag. Fibia kan dog via Waoo! tilbyde et stort udvalg af TV pakker og –kanaler til attraktive priser som man kan sammensætte lige som man har behov for.

Q: Er jeg ikke tvunget til at bruge den internet eller TV udbyder jeg har i dag?
A: Har man i dag internet eller TV via en anden udbyder, så er man ikke længere tvunget til at beholde denne udbyder, da det pr. januar 2014 ved lov blev vedtaget, at TV og internet udbydere ikke kan binde husstande for længere perioder end 6 måneder; det gælder også husstande fra tidligere fællesantenneforeninger.

Q: Kan jeg bruge min nuværende computer / Tablet / Mobiltelefon?
A: Ja, at man skifter til at have internet via et hurtigt og stabilt Fibernet ændre ikke på noget i forhold til hvordan du kan bruge det. Du kan fortsætte med at bruge den samme computer eller Tablet eller Mobiltelefon som du altid har brugt – du skal dog nok være indstillet på, at det vil føles noget hurtigere.

Q: Kan erhverv også blive tilsluttet Fibernet?
A: Ja, erhverv kan også blive tilsluttet Fibernet.

Q: Hvornår er sidste frist for tilmelding til Fibernet?
A: Sidste frist for tilmelding er den 29. november 2015. Her efter opgør Fibia alle tilslutninger og melder tilbage om vi har nået de nødvendige 371 tilmeldinger for at projektet kan blive en realitet.

Q: Hvis vi får 371 eller flere tilmeldinger, hvornår starter Fibia så med at grave Fibernet ned?
A: Det kommer lidt an på vejret, men vi skal nok forvente, at hvis vi når det nødvendige antal tilmeldinger, så starter Fibia en gang i foråret og med lidt held, så har Idestrup og omegn Fibernet inden sommerferien.

Du kan læse mere og tilmelde dig Fibernet her.

Du kan downloade alle ovenstående spørgsmål og svar som PDF her.

 

 

IOLR