Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 669

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 674

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 687

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 692

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/functions/media.php on line 697
Hjælp med at skaffe penge til at sætte ungdomsklubben på Møllevej i stand! - Idestrup & Omegns LokalRåd
Warning: Declaration of Suffusion_MM_Walker::start_el(&$output, $item, $depth, $args) should be compatible with Walker_Nav_Menu::start_el(&$output, $item, $depth = 0, $args = Array, $id = 0) in /var/www/iolr.dk/public_html/wp-content/themes/suffusion/library/suffusion-walkers.php on line 17
jan 192015
 

iuk-bygning-idestrupSom mange allerede er klar over, så forsøger Idestrup og omegns lokalråd (IOLR) pt. at rejse penge til en gennemgribende renovering af ungdomsklubben (IUK) på Møllevej.

Vi har sendt en ansøgning til Ministerium for By, Bolig og Landdistrikter (MBBL) om penge til at udarbejde forslag til hvordan man bedst kan udnytte og istandsætte bygningen. Det venter vi afgørelse på i løbet af marts-april.

Så søger vi penge til selve renoveringsarbejdet igennem Realdania, nærmere bestemt i en kampagne, der hedder ”Underværker – bygningsarvens ildsjæle”. Man kan se en kort film på 1 ½ minut om kampagnen på www.underværker.dk og læse om kampagnen i opslaget ved siden af dette.

Vi har også hængt en af projektbeskrivelserne op i COMA, ved siden af Postbutikken, som man kan kigge i, hvis man er interesseret.

Du kan støtte arbejdet med at rejse penge ved at gå ind på www.underværker.dk og klikke på ”projekter”. Her skal du rulle nedefter på siden til du kommer frem til projekt ”Ung-dommens Højborg i Idestrup”, eller du kan gå ind på ”vis på kort” og finde Idestrup og klik-ke på linket. Der står også en kort beskrivelse af hvad vi søger penge til.

Hvis du ikke allerede har gjort det, så gå ind på www.underværker.dk, find projektet og klik, der hvor der står ”STØT PROJEKTET”!

Vi har kun været på Realdanias hjemmeside en uges tid, og vi ligger allerede på 3. pladsen. Men vi skal holde en god placering, og dommerne lægger stor vægt på at der er lokal opbakning.

Hvert eneste klik gør en forskel, og det er vigtigt, at også DU går ind og trykker ”STØT PROJEKTET”.

Du må også meget gerne skrive en kommentar om hvorfor du bakker op om projektet i kommentarfeltet, og HUSK at du både kan klikke fra mobil, bærbar, tablet og stationær computer. Alle klikkene gælder.

Kampagnen afvikles over to omgange, og denne første runde slutter den 27. januar 2015 kl. 16. Der er ca. 25 mio. kr. i denne ”pulje”, og der bliver i alt udvalgt op til 50 projekter, over de to runder, så vi har virkelig gode chancer.

Vi vil forsøge også at søge flere midler andre steder, hos A.P. Møller fonden mv. så vi får nok penge til at vi, med en fælles indsats, kan få huset bragt ind i nutiden.

De unge er meget glade for deres hus, og vi mener, at det udfylder en vigtig funktion for de unge her i byen og området. Mange ved det ikke, men huset bliver flittigt brugt og er til stor glæde for dem, der kommer der. Vi mener, at det er vigtigt, at der findes et godt klubtilbud for de unge i området, og vi mærker stor opbakning fra klubbens brugere og personale.

Hvis det ikke lykkes at skaffe penge
Hvis ikke det lykkes at skaffe penge, så må vi forvente, at huset vil blive revet ned. Vedlige-holdelsestilstanden er dårlig, og Kommunen, som ejer huset, har ingen midler at lægge i det, men er indstillet på, at der fortsat skal opretholdes et ungdomsklub tilbud i Idestrup.

Der er et fint samarbejde med Kommunen omkring de muligheder, som kan vise sig, hvis vi kan skaffe penge til en istandsættelse. Ingen har jo glæde af at huset står der midt på ho-vedgaden og forfalder. Så vi klør på og er glad for al opbakning.

Ungdomsklubben vil under alle omstændigheder blive – forhåbentlig midlertidigt – genhuset i B 1938’s klublokaler med start fra efteråret.

De næste par uger vil gå med at skrive ansøgninger og fremsende og skaffe flere likes frem til den 27. januar 2015, hvor konkurrencen lukker. Vi forventer, at der kommer resultater af de forskellige ansøgninger i marts- maj, så vi ved hvor vi står og hvad der skal til, for at vi kan komme videre.

Kom til møde 23. februar
Vi holder generalforsamling i Idestrup og omegns lokalråd mandag den 23. februar 2015 kl. 19. Kl. 20 holder vi et informationsmøde om hvor langt det er kommet med at skaffe penge til istandsættelsen, som vi håber, og forventer, kan finde sted i løbet af sommeren, så huset kan genåbne i en ny og meget flottere udgave til næste vinter.

Vi vil gerne kvittere for den store opbakning ved at byde på et lille glas (eller sodavand) til

Infomøde MANDAG den 23. februar 2015, kl. 20.00 i Idestrup Forsamlingshus.

Alle er velkomne, der er tilmelding til carinawoollhead@yahoo.dk inden den 20. februar.

 

IOLR